Airashii Taiyou

 Airashii Taiyou betekent Airashii’s zonnestraal en die naam past bij haar. Ze is op 1-4-2024 geboren

Airashii Taiyou is een Seal mink bengaaltje. Zij heeft een patroon in  verschillende warme bruine tinten. Ze heeft veel rozetten die vloeiend verdeeld zijn over haar lichaam . De rozetten hebben een warme bruine kleur, waarin een licht zandkleurige kern.  Door deze rozetten ziet haar patroon en spannend uit. Op haar pootjes heeft ze strepen en stippen.en wanneer ze in de zon loopt, schittert haar vacht door de glitter.

Taiyou heeft een sprekend kopje omdat ze  veel contrast heeft in de tekening. Taiyou’s ogen hebben bijna de kleur die bij een Seal mink bengaal hoort: aquamarijn.

                                  Airashi Taiyou  14 weken oud

                    Airashii Taiyou 5 maanden oud

Airashii Taiyou betekent Airashii zonnetje, dat beschrijft haar karakter goed.

Taiyou is 4 maanden oud en heeft zich optimaal ontwikkeld.  Haar ouders zijn flinke bengalen en Taiyou is, hoewel nog volop in ontwikkeling, een flinke gespierde bengaal.

Haar rozetten liggen op een lichte achtergrond mooi verdeeld over haar lange lenige romp en hebben een donkere rand, waardoor haar patroon mooi contrast heeft. Ze heeft een lange lenige romp. Ze heeft een sprekend kopje met grote amandelvormige ogen. Het contrast van de tekening op haar kopje met de aquamarijne ogen is spectaculair. Door haar stevige snorhaarkussen waardoor ze een ze een “wilde look” heeft.

Alle katten en wij wonen samen en zijn ook betrokken bij elkaars activiteiten. Hierdoor verloopt de sociale ontwikkeling van de kittens optimaal, ze leren van de bengalen en de mensen hoe de sociale regels zijn.

Tayou is een intelligent kitten en betrokken bij haar mensen, maar ze is ook erg geïnteresseerd in onze activiteiten. Ze is altijd bereid te helpen met je boodschappentas en inspecteert regelmatig de keukenkastjes. Ook handtassen vindt zij bijzonder interessant.

 

Tayou speelt graag met de ander kittens, haar moeder of haar tantes, door deze spelletje leert ze “jachttechnieken”, elkaar besluipen of gewoon lekker hard achter elkaar aan rennen. Ze hebben een parcours waarbij de hele kamer rond rennen van de ene krabpaal naar de andere. Met ons speelt ze ook graag, met allerlei hengels, maar ook apporteren is leuk.

Na het spelen doen alle kittens graag een dutje, altijd samen dicht bij elkaar of bij ons op de bank ook dicht bij elkaar. Taiyou heeft dan graag eerst een gesprek: “ hoe was je dag?” We praten samen terwijl zij geïnteresseerd luistert en me aankijkt, totdat het haar niet meer interesseert. Dam rolt zij zich als een balletje op mijn schoot en valt in slaap.