Airashii Taiyou

 Airashii Taiyou betekent Airashii’s zonnestraal en die naam past bij haar. Ze is op 1-4-2024 geboren

Airashii Taiyou is een Seal mink bengaaltje. Zij heeft een patroon in  verschillende warme bruine tinten. Ze heeft veel rozetten die vloeiend verdeeld zijn over haar lichaam . De rozetten hebben een warme bruine kleur, waarin een licht zandkleurige kern.  Door deze rozetten ziet haar patroon en spannend uit. Op haar pootjes heeft ze strepen en stippen.en wanneer ze in de zon loopt, schittert haar vacht door de glitter.

Taiyou heeft een sprekend kopje omdat ze  veel contrast heeft in de tekening. Taiyou’s ogen hebben de kleur die bij een Seal mink bengaal hoort: aquamarijn.

                                  Airashi Taiyou  14 weken oud

Taiyou is een ras bengaaltje, heel enthousiast en slim, zij pakt zaken niet met gissen en missen aan, maar  observeert de situatie vanaf een afstandje in. Ze is een intelligent poesje en al duidelijk een persoonlijkjeid. Enerzijds heeft zijn het karakter van een bengaal, maar door haar adequate aanpak is zij geen uitgesproken “spring in ’t veld”.Taiyou is een sociaal poesje, zij heeft nauwelijks conflicten en ze gromt alleen wanneer ze in de “jachtmodus”is.

 Ze heeft een sterke band met mij en wanneer ze uitgespeeld is en ziet dat ik op de bank zit, komt ze bij me zitten. Dan kijkt ze me strak aan en voeren we hele gesprekken of ik zing voor haar. Ze luistert aandachtig enkruipt op m’n schoot. 

Op zonnige dagen gaan de kittens een uurtje onder toezicht de tuin in. Hoewel de tuin “bengalproof” is, wil ik ze graag in de gaten houden. In de tuin zijn ze met hele andere zaken bezig:ze controleren hun territorium, dus wordt er gesnuffeld. 

Ze leren ook veel van de oudere bengalen,en kopieren hun activiteiten. Maar het allerlieftse sprinten ze door de tuin, er loopt een pad langs de grens van de tuin, zodat ze high-speed hun rondjes kunnen rennen. Daarna gaan ze tevreden weer naar binnen en doen een dutje.